Project straatkinderen in Ruiru

Dit project in Ruiru is in het verleden opgezet door Zuster Celine, van de congregatie Daugthers of the SacretdHeart.

Zij werd geraakt door de armoede die zij aantrof en door de grote groep straatkinderen die daar zonder scholing rondliep en soms verslaafd is aan het snuiven van lijm.

Ze is daarom een programma gestart dat voorziet in één warme maaltijd per dag voor de meisjes uit de wijk, omdat zij het belangrijk vond dat de meisjes na school wat bescherming vonden binnen de muren van haar compound.

Tweemaal per week kookt men een warme maaltijd voor de straatjongens uit de wijk en éénmaal per week zette zij de poort open voor de bejaarden uit de wijk die geen geld hadden voor medische zorg.

Zij had met hulp van sponsoren en artsen op haar manier een medische hulppost opgezet. Dit hield in dat men terecht kon voor basis medicijnen zoals pijnstillers en zalfjes, maar ook voor de oude brillen die wij meebrachten. De leestest was een oude krant, want als je die kon lezen was de bril goed genoeg volgens de zuster.

Daarnaast verzorgde zij ook de schoolbenodigdheden voor de kinderen, wanneer de ouders dat niet konden betalen en deelde zij tweedehands kleding uit, wanneer wij dat meebrachten

Destijds hebben wij als werkgroep toegezegd haar daarin financieel te ondersteunen.

Ook na de organisatiewijziging waar Zuster Celine haar taken heeft overgedragen aan Zuster Mary hebben we die toezegging voortgezet.

We hebben regelmatig contactmomenten om te beluisteren hoe de projecten verlopen.

 

De straatjongens die een keer per week mogen komen voor een warme maaltijd, zijn voor de Zusters een moeilijke groep en ze hebben daarom professionele bewaking om te kunnen ingrijpen als de zaak escaleert. De jongens wegsturen betekent dat ze helemaal geen degelijke maaltijd meer krijgen dus dat gebeurt alleen maar als de zaak onhoudbaar wordt.

Maak jouw eigen website met JouwWeb