Weeshuis Satellite

Sinds de eerste ontmoeting in 1999 zijn binnen de congregatie een paar keer de taken herverdeeld en leiden nu jongere zusters de twee projecten die wij financieel ondersteunen.

Sinds begin 2021 is Sister Emmly verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van het meisjeshuis. in het huis wonen nu ongeveer 35 meisjes variërend in leeftijden tussen 3 en 20 jaar. zuster Emmly vervult daar de moederrol als het gaat over voeding, organiseren van de scholing en het opvoeden van de meisjes. De meisjes trekken met elkaar op als zussen en zo zorgen de oudere meisjes voor de jongeren. Het is mooi om te zien hoe dat in de praktijk gaat,.

In de loop van de jaren zijn Ab, Annemieke, Albert en Ria en later ook Bert en Wilma van Leeuwen uit Maasland, met enige regelmaat op werkbezoek geweest in Nairobi.

Niet alleen wilden zij met eigen ogen zien wat het werk van de congregatie betekent voor de kinderen en volwassenen die een beroep doen op de Zusters, maar ook wilden zij de Zusters én de kinderen een beetje leren kennen.

Bovendien werd de gelegenheid te baat genomen om afspraken te maken over nieuwe projecten.

Zo hebben we in 2015 een tiental reparaties uitgevoerd aan toiletten, douches en hang- en sluitwerk (deurtjes en laadjes).

In 2017 hebben we het weeshuis aan laten passen aan de brandveiligheidseisen van deze tijd en staken we in 2019 ook zelf de handen uit de mouwen, door samen met de wat grotere meisjes de drie kleuterschoollokalen te voorzien van een frisse verflaag.

Onze werkgroep staat garant voor een financiële bijdrage van (in 2021) € 3.050,- per kwartaal, zodat de kinderen van meisjeshuis Satellite naar school kunnen en gevoed kunnen worden.

Voor alle andere activiteiten werven we steeds vooraf fondsen, zodat we onze garantstelling per kwartaal in ieder geval kunnen nakomen.

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb